2022-04-10
第五波爆发前同A先生去左迪士尼staycation,酒店房质素之前介绍过啦,想重温可以睇返 #wenn_staycation 😆😆我哋住三日两夜,第一晚就去左酒店入面嘅餐厅,我哋果日星期二去食,谂住无咩人,点知check in完行去book定果晚6点食竟然要排waiting list😨😨排第八张枱,等到八点左右终于收到餐厅电话通知可以落去食喇😂🤣但入到去其实都唔系坐满人🤔·Set dinner有前菜、西洋菜忌廉汤同main,前菜有两款:1️⃣帕尔马火腿·番茄水牛芝士沙律配松露蛋黄酱,A先生话好食,职员系我哋面前刨松露,好香😍2️⃣白芦荀火腿清汤伴新鲜松露片,呢个汤劲鲜甜😳就算加左火腿都唔会过咸🤤·我哋叫左呢两款main😙😙1️⃣烤羊排($548)竟然一啲都唔膻😳件件都大大件,好厚肉但肉质好腍,一啲都唔鞋,脂肪比例适中,唔会成旧肥膏👍🏻·2️⃣美国T骨牛扒14oz($598)本身谂住食肉眼扒,但果日咁岩卖晒,所以转左另一款牛,无记错系拣左T骨😂😂又系好大块,厚度大约1.5cm左右啦,牛味突出,我哋一致认同唔洗点酱汁食都好食😚🤣·呢两款main都可以配焗薯/忌廉焗薯/薯条/马铃薯泥,我地都拣左忌廉焗薯,但
我哋叫左呢两款main😙😙
1️⃣烤羊排($548)
2️⃣美国T骨牛扒14oz($598)
呢两款main都可以配焗薯/忌廉焗薯/薯条/马铃薯泥,我地都拣左忌廉焗薯,但有啲失望竟然唔系原只薯仔上🙈🙈忌廉味好香好浓,但薯仔唔够腍,偏硬😢
整体黎讲,环境唔错,职员好有礼貌,想食就提早book位唔洗等waiting list😂😂除左我哋叫错左忌廉焗薯外,其他食物质素唔错👍🏻价钱比一般西餐厅贵少少,但喺迪士尼黎讲,呢个价钱又可接受㖞