2025-02-14
【離島區】【華特餐廳】生日飯局眾多,有排講,呢餐就係被美女朋友約咗去迪士尼慶生,年紀大咗就需要有 relax 嘅時間,就去迪士尼酒店食下午茶。點知未到下午茶時段,就食住主餐牌啲嘢先啦,嗰刻想食嘢就費事等喇。我好多年前食過呢間都唔差嘅,所以都有想再叫嘅嘢。美女朋友就食 $288 嘅「傳統卡邦尼意粉」,佢真係傳統口味嗰隻卡邦尼,好過癮,唔係平時食開求其打個忌廉汁加隻蛋就當係嗰啲。好彩佢唔介意我偷佢兩啖意粉試吓味,唔係都唔會知。飲品佢就飲 $80 嘅「華特熱朱古力」,自己喺個壺斟落杯好有儀式感。我自己就食 $268 嘅「法式火腿芝士三文治」加太陽蛋,隻太陽蛋可以選擇加或者唔加。本身芝士同火腿綿密嘅口感都已經好邪惡,加埋隻蛋濕濕哋,成件事嘅層次係豐富咗嘅。配杯 $75 嘅「樂趣無窮」,本身想飲「童夢奇緣」但冇咗。加一後 $782,係咁。。。(地址:大嶼山竹篙灣香港迪士尼樂園酒店3樓)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodie
(地址:大嶼山竹篙灣香港迪士尼樂園酒店3樓)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am離島區 #大嶼山 #竹篙灣 #華特餐廳 #waltscafe #傳統卡邦尼意粉 #華特熱朱古力 #法式火腿芝士三文治 #太陽蛋 #樂趣無窮 #1am1659 #1ambackup