2018-12-04 167 浏览
带外地来的朋友食点心!之前睇OpenRice见有啲人话好睇唔好食,本身都少少淆地,但食落都几好食㗎㖞!美少女流沙包一见到啲五个包,就真系少女心都出晒黎😂有红豆,芋头,绿豆,奶黄流沙同仲有金钻凤梨!我人认为最好食嘅系芋头同埋奶黄流沙馅!馅料唔太甜,而且面包好软熟!美少女虾饺味道好okay㖞!唔算得系皮薄,但好有𡁻头!馅黎讲,唔太咸,味道足!除咗美少女系列之外,我哋都叫咗平时有嘅点心!菜饺,饮茶一定唔少得!本来以为佢哋净系食gimmick,但系原来普通点心都拍得住酒楼㗎㖞!烧卖每一粒烧卖里面只虾都弹牙,肥猪肉都好香!总括嚟讲,食物都OK,不过环境就麻麻哋啦,我哋预先book咗位,咁佢哋安排左我哋坐外边𠮶啲卡位,张枱就摇下摇下咁,一路食就一路怕佢会反。而且我地坐得好远,每次要叫好耐先有人应!

美少女流沙包

一见到啲五个包,就真系少女心都出晒黎😂

美少女虾饺

烧卖
每一粒烧卖里面只虾都弹牙,肥猪肉都好香!