2023-01-02 741 浏览
趁住队友清大假去食一次试下,睇落装潢系同店名贴题,实验室带点cyber feel咁,另有绿色植物点缀,座位都算多都几阔落。当晚系平日夜晚7点入座,店舖已经坐咗大半班人,好多都系5至6个以上一班咁去食 👀限时90分钟,感觉就有d赶 😅2个人去食都ok嘅,如果成大班去食就...大家讲少几句,食啦 😂😂😂放题跟大路嘅,分级:A) Premium Set $358 ⬅️ 提供SRF 美国和牛系列 及包括 Set B及C 之所有食材选项B) Supreme Set $298 ⬅️ 提供美国安格斯牛肉系列 及包括 Set C 之所有食材选项C) Selected Set $258 ⬅️ 只提供猪肉、鸡肉及杂菜/野菌类⚠️ 因为只限时90分钟用餐,所以未入座喺门口度就需要决定选择食边个set,我哋最后拣咗 Supreme Set,其实已经好够,食到你眼突肚又突 👀首先店舖会先送嚟2大碟精选牛肉俾你🤩:🥩 韩式梨汁牛五花肉初头睇以为系猪五花 😂 食落好嫰口又滑 😋👍🐂 安格斯牛肉拼盘有:牛板腱、一口牛粒、厚切牛舌、韩式烧汁牛排、英国特选牛仔骨等 🤤真系唔可以睇卖相,食落口又唔错!肉类好juicy,冇筋,牛仔骨

限时90分钟,感觉就有d赶 😅

放题跟大路嘅,分级:

首先店舖会先送嚟2大碟精选牛肉俾你🤩:
🥩 韩式梨汁牛五花肉

初头睇以为系猪五花 😂 食落好嫰口又滑 😋👍

🐂 安格斯牛肉拼盘

真系唔可以睇卖相,食落口又唔错!肉类好juicy,冇筋,牛仔骨都好易去骨果只👍

睇见都流口水唔想等喇,快d食!🔥

试咗呢2碟头round,如果唔够喉可以再encore嘅👍 我地当然愈战愈勇啦 😆😁

除咗牛牛之外,我哋都试咗猪肉同鸡肉,都一样咁好味 😀
特别推介猪颈肉同青柠鸡扒!猪颈肉超滑漏,叫4块已经叫少 😆 青柠鸡扒食落几清新开胃,鸡皮冇乜脂肪架!烧埋佢嚟食都唔觉罪恶嘅 🤪

仲有海鲜梗系唔可以叫漏!😁

虽然海鲜选择不算多,因为呢度主打始终系肉类,但 Supreme Set 都可以叫广岛蚝同蚬啊 🤩🥳

最基本嘅 Selected Set 都有虾同鱿鱼可以叫!😄

烧野菜类嘅话可以唔驶QR code 落单,可以直接去自助bar任你夹又得!
自助bar仲有韩式前菜、沙律同炸物,炸鸡比我想像中好味!😳 仲有沙律一定系必食!食少少试下啦!我本来真系谂住试两啖,点知佢送肉食系好正!!😍

沙律完全唔系hea整架!唔会系酱多过料,有劲多蟹柳蟹籽又杂菜紫椰菜都出埋嚟!🥗
我本来想叫白饭送肉都唔记得咗了 🤣

最后讲埋嘢饮,嘢饮都比我想像中好饮,同埋好大杯!😮 我好辛苦先饮得哂一杯,但我队友好似去完沙漠咁,饮到2杯 😂 劲 👍
叫咗:菠萝梳打同热情果梳打 🍹
两杯都唔系药水味,又唔会太甜 👍满意 ❤️

整体嚟讲,因为只得90分钟时限,呢度比较适合2至4人去食会好d 🤔
价钱方面真系几抵 三百零蚊都食到咁多款嘢食 👍😃
同埋我哋发现佢系无烟烧烤!走咗之后都唔觉个身有油烟味 👍💯
嘢食亦出奇地唔错呢,可以再去 😄

2022-12-15
  • 韩式梨汁牛五花