2010-08-28 121 浏览
我在OP见到有咁平lunch buffet $70, 想试好耐, 上网search口碑又search唔到, 睇到OP口碑又不是太好, 兼问埋呀囡住青衣的朋友, 佢话好普通, 所以等咗几个月终于下定决心去博一博。(去到先知原来加咗价至$78, 请Openrice更改)在葵芳mtr有绿van88G坐到总站, 路程超快15mins左右到达总站, 司机话落车向后行, 我地一路行一路觉得有d怪, 一d hotel feel 都没有, 行咗一大个圈才到酒店, 原来三间hotel向海而落车部份系屋宛篮澄湾, hotel 向海的部份其实是货柜码头, 所以环境好迫及焗速, 我原先在地图search过酒店是位于青衣蓝巴勒海岸南部, 哇!听个名几正几浪漫......点知......餐厅为于大堂左面, 哇!好细, 一眼望完, 枱有11台, buffet bar就如我相片中那么细, 1位女服务员1位黑西装经理及1个厨师走全场(但好多时都唔见咗经理), 所以收碟及倒水方面好慢。 厨师很尽责,时常检查及refill食物, 当天共有8台食客。食物方面, 冷盘有沙律、烟三文鱼、日式冷面、冻肉等大路货式, 热盘有蜜汁鸭

食物方面, 冷盘有沙律、烟三文鱼、日式冷面、冻肉等大路货式, 热盘有蜜汁鸭、炸鱼(不是龙脷)、牛尾、沙爹炒饭、龙虾汁长通粉、烧鸡、芝士焗薯、红白汤。 味道好味, 对于buffet是$78来说是已经很好, 并没有之前有些食评说的差, 热盘是热的, 食物味道付合它们的菜名, 牛尾淋又大件又入味, 蜜汁鸭有鸭苏味亦有蜜味, 沙爹炒饭炒得香又干食又有沙爹味, 龙虾汁长通粉是用龙虾汤煮的, 芝士焗薯最好味。 甜品chocolate brownies cake, coconut cheese cake, 雪糕、绿豆沙(起沙嫁!)、啫喱, cream puff(入口又冻又多cream), 我最爱吃两款cake, 饼底有油份, brownies不太浓(虽然我钟意浓d), cheese cake 食到cheese 味。

总知$78已可以吃到某些百多元lunch buffet的品质。 会有下次
冷及热盘位置
甜品、自助饮品及即制班戟位置
冷盘都有烟三文鱼
热盘种类
冷盘B
汤都ok
d cake 最好吃
freshly made pancake
点少得雪糕和绿豆沙(起沙嫁!)
价钱贵咗!
酒店外环境很迫a
酒店外环境很迫b
2010-08-25
$85.8 (午餐)
冷及热盘位置
甜品、自助饮品及即制班戟位置
冷盘都有烟三文鱼
热盘种类
冷盘B
汤都ok
d cake 最好吃
freshly made pancake
点少得雪糕和绿豆沙(起沙嫁!)
价钱贵咗!
酒店外环境很迫a