2013-07-31
好友刚搬到附近,今日就约多个FD一行三人继续陪佢发掘下屋企附近有咩好野食!一出MTR就见到BENE, 啱晒喇!因此呢排咁热我咃都唔想食得咁HEAVY!! pasta 系我地心中首选可能系星期二啦,我咃7点半到,唔驶等位!店舖装修都好有意大利味道,有好多小蕃茄小薯仔,几特别!我咃小食, starter, main course, 样样都叫D,, 样样都试下!! Dessert我咃冇叫到, 因为已经太饱了, 下次一定要试试!薯条配松露蛋黄酱,本身我咃几个唔打算叫热气小食,但闻到隔离台既薯条好香,最后忍唔住嗌左!好彩有叫到,真系好好味,个酱其实系重点!(不过个酱要悭住食, 因为如果唔够request, 系要extra俾钱o架)呢个Starter其实即系Caesar salad啦没有特别士肉丸, 但味道都不错味道较清淡的Main Course, 全晚No.1 菜式, 虽说是angel hair, 但混和酱汁后不会很"杰"很黏, 而且香蒜辣蕃茄酱汁很香很开胃!鲜虾绝对唔系得几粒虾米仔又真系食唔到雪味~!赞!意大利火腿无欺炀好足料!(温馨提示:Pizza上台后要尽快食,因为一冻左就好"轫"好难咬
可能系星期二啦,我咃7点半到,唔驶等位!店舖装修都好有意大利味道,有好多小蕃茄小薯仔,几特别!我咃小食, starter, main course, 样样都叫D,, 样样都试下!! Dessert我咃冇叫到, 因为已经太饱了, 下次一定要试试! 薯条配松露蛋黄酱,本身我咃几个唔打算叫热气小食,但闻到隔离台既薯条好香,最后忍唔住嗌左!好彩有叫到,真系好好味,个酱其实系重点!
(不过个酱要悭住食, 因为如果唔够request, 系要extra俾钱o架) 呢个Starter其实即系Caesar salad啦 没有特别士肉丸, 但味道都不错 味道较清淡的Main Course,
全晚No.1 菜式, 虽说是angel hair, 但混和酱汁后不会很"杰"很黏, 而且香蒜辣蕃茄酱汁很香很开胃!鲜虾绝对唔系得几粒虾米仔又真系食唔到雪味~!赞! 意大利火腿无欺炀好足料!(温馨提示:Pizza上台后要尽快食,因为一冻左就好"轫"好难咬) 味道清新解渴 就个人喜好而言,我唔太钟意呢杯饮品,因为个柠檬叶令到成杯野有阵"驱蚊用品"嘅味道,有点怪!