2008-10-29 2 浏览
25/10 晚上同妈妈庆祝生日所以我地又一行7人来了这里吃饭。上一次黎既时候系5月,同上次一样我地叫了半席(好似叫豪华咩餐既) $898包加一连酒水。(我唔记得哂d花巧名,我只记得材料;睇落无咁吸引咁)1. 乳猪拼盘 - 正常2. 炸虾球拼炸海鲜卷 - 各6件,个炸虾好正劲弹牙又热腾腾;海鲜卷即时失色哂~~3. 虾球鸡柳抄西兰花 - 正常4. 蟹丝蛋白配小唐菜 - 第2差既一碟,无味5. 鸡丝翅 - 第1差既𩠌,竟然系生粉水加鸡丝;翅系揾唔到架,皇子好好彩咁有一块翅边碎,佢话鯹架,无好过有喇~~6. 蒸石斑鱼 - 好食,不过好细条7. 鲍鱼片鸭脚配生菜 - 鲍片唔足6块,生菜最好食8.炸子鸡 - 半只鸡,正常9. 干烧伊面 - 正常10. 糯米饭 - 硬身左d11.紫米糖水 - 超甜,得糖味12.寿包 - 正、正13. 生果拼盘 - 唔知点解西瓜竟然有咸味~~这间酒楼一向出名足料、大碟、平价既;咁既价钱比咁既𩠌你应该算抵既;不过发现佢地既质素同服务开始一次比一次低,你食野时会将佢地同上一次比较,得出黎结论系又差左。第一碟黎既菜系咩呀?竟然系翅呀,点可以咁架??服务员系一路黑面一路上菜架

(我唔记得哂d花巧名,我只记得材料;睇落无咁吸引咁)
1. 乳猪拼盘 - 正常

9. 干烧伊面 - 正常
10. 糯米饭 - 硬身左d
11.紫米糖水 - 超甜,得糖味
12.寿包 - 正、正
13. 生果拼盘 - 唔知点解西瓜竟然有咸味~~

第一碟黎既菜系咩呀?竟然系翅呀,点可以咁架??
服务员系一路黑面一路上菜架,我妈已经比左红包佢;佢都系继续黑面。
当你未食哂既𩠌佢竟然会收走哂你既酱料,即系食乳猪无猪酱,食西兰花无蚝油;咁大间酒楼竟然无虾酱(但餐牌系有虾酱炒鲜鱿架㖞~~)
明明一早黎左个寿包佢又唔攞过黎;要提佢个寿包已经出左10分钟先肯攞过黎。
一路上菜一路讲旧公司拖粮,大姐呀都唔关我地事架;你现在于新公司做就唔可以咁既态度架~~~
比钱佢仲要睇佢面色,心都伤埋!!