餐厅环境: 餐厅面积比较细,唔多过30个位,座位比较窄,流转都几快。食物:叫左个牛筋丸牛肉粗面,餐牌可以选汤的浓度,都可以加钱转麻辣汤底,面可以选粗幼,因为第一次食,所以汤选红烧,正常浓度,面选粗面。落左order 都等左一阵,比预期中慢。上菜啦~ 梗系一开波试下个汤,但系,有D失望,汤有D咸,红烧汤黎讲,真系不及段X贞和茶X。面的话,咬口系有D,但唔香,面粉问题,我个人都系比较喜欢段X贞。牛肉其实系牛展,都算厚切👍,但煮汤的时间可以耐D,个人觉得有D硬,系接受到的,可能之前一直食的牛肉面D牛肉系偏淋的,而牛筋丸,好明显系振兴牛骨浓汁牛丸,整碗有3粒牛丸,牛展都唔少,所以整碗$80几 都唔算贵。不过由于面同汤都真系一般,而振兴牛肉丸都可以买到,所以我真系未必会再黎~
牛筋丸牛肉面
2024-08-24