2023-02-23
之前已经好想食哩间好多客人赞的tea set,今日去西九睇灯光show,就决定要试一次。晚饭menu当然比较贵,环境同位置都系比较高档,如果有订窗口位就更好;服务人员亦比较足够,礼貌态度都算几好,用卡签都吾使签,即系无expect你比多D tips,仲所有waiter同你say goodbye。本来想先叫两个,好食再叫,但食完觉得份量都够晒。上菜速度真系快到吓亲,真系吾使三分钟上晒,都几怀疑系整定翻热。大虾炒金边粉($148)3分- 卖相就几得,有一个蛋网包住金边粉- 得三只中虾,食落无虾味同比较死实,所以扣分- 金边粉反而炒得几好吾干吾油,酸酸地,好开胃,加埋D 花生碎,仲正。泰北烧鸡($198)2分- 哩个菜真系一分钟就到,怕吗?- 个糯米饭系用胶袋装住再放系竹萝,未打开好睇,打开个盖觉得比较cheap,D 饭只是微暖,所以饭已经有D硬。- 半只鸡比想像中大,外表几靓,因为有柠檬叶,食落好舒服,鸡肉系烧鸡来讲吾算香滑同无肉汁。
本来想先叫两个,好食再叫,但食完觉得份量都够晒。
大虾炒金边粉($148)3分
- 卖相就几得,有一个蛋网包住金边粉
- 得三只中虾,食落无虾味同比较死实,所以扣分
泰北烧鸡($198)2分
- 哩个菜真系一分钟就到,怕吗?