2022-04-30
明明之前都食过正正常常,今次觉得比之前差左啲既感觉🙈(5分为满分:🌕)味道:🌕🌕🌗🌑🌑香酥排骨饭($48)呢个今次食好失望😞😞望落啲相好似都唔错咁,但其实啲排骨肥到每块有2/3既部分都系肥膏🥺🥺系完全食唔入口,我食左1-2旧就完全放弃左🥵🥵 不过如果有细心留意,佢个饭系整左个台湾地图形状,算系佢既特色之一喇🫣红烧牛肉面($58)$58黎讲有4旧牛肉黎讲算系几抵食,不过啲牛就唔系话好有牛味,始终一分钱一分货🙈🙈但系佢既面既质地我就好钟意,有咬口得来又挂汤😋😋珍珠奶茶(+$8)跟餐$8一杯来讲都算正常价钱,不过茶底方便麻麻地,比较苦涩,系惟一可以讲份量黎讲都唔细杯既🙈🙈🙈酥炸花枝丸($28)我地最钟意食嘅就系花枝丸,所以去到边度嘅台湾餐厅都一定会嗌,呢度嘅花枝丸出乎意料地好食,入面有花枝既粒粒,系咁多样叫左既野食入面最好食🥰🥰价钱:🌕🌕🌕🌕🌑$50-$60左右既午餐都尚算唔错,经济实惠🤣🤣而且份量都唔少,因为位于红磡,所以都吸引到好多应该系Poly读/住hall既学生去食😋交通:🌕🌕🌖🌑🌑位置红磡同黄埔站中间,系红磡火车站出去行天桥去到尽头,行入一条街行到行尾就系😁分别系红磡同黄埔行过去应
(5分为满分:🌕)
味道:🌕🌕🌗🌑🌑
香酥排骨饭($48)
红烧牛肉面($58)
珍珠奶茶(+$8)
酥炸花枝丸($28)
价钱:🌕🌕🌕🌕🌑
交通:🌕🌕🌖🌑🌑
位置红磡同黄埔站中间,系红磡火车站出去行天桥去到尽头,行入一条街行到行尾就系😁分别系红磡同黄埔行过去应该都系5-10分钟左右,不过而家要预左而家天气好热,就算行一阵都出晒汗🥹🥹
环境:🌕🌕🌑🌑🌑
店舖内环境比较细同埋放左好多枱,为左悭位,大部分都系几张枱拍埋一齐,用间板隔住,同隔离枱超近,唔系坐得特别舒服🥲🥲咁岩食紧既时候隔离枱姨姨食到浊亲咳唔停,佢都怕影响到人要行出街边处理🙈🙈所以预左都系快快食完,唔适合慢慢叹🫣🫣🫣
性价比:🌕🌕🌗🌑🌑
味道黎讲有少少中伏,唔系话特别推介,同我哋以前好耐食过一次差好远😢😢不过佢就系价钱搭够喇,适合系附近返工返学既朋友平平地咁食个午餐🙈🙈