2024-05-06
话说因为屋企有几日都唔会煮饭食🥹所以就买咗一大堆面包翻去充饥几日😂😂系荃湾行街见到Fresh Fresh面包舖😮心谂点解咁熟口面先记得原来好耐之前佢系喺南丰中心入面 喺南丰中心舖嘅时候我都已经好钟意佢哋嘅蛋糕同面包😋 之后见到冇咗间舖都喺度谂紧点解会无咗㗎🥹俾我发现咗原来佢唔系冇咗系搬咗去荃锦中心😮见到劲开心即刻扫咗劲多面包翻屋企充饥😂所以呢几日比面包包围着咗😂😂之前妹妹食过佢嘅麻糬波波话好好食即刻试吓 介绍几个我食过觉得好食嘅俾大家🤣📌开心果麻糬QQ球妹妹冇介绍错真系好好食㖞🤤因为我本身都好钟意食啲烟烟韧韧嘅嘢🤤呢个麻糬QQ球真系劲钟意🥹佢size仲要系大大粒👍🏻麻糬球上面除咗有一层开心果酱之外仲满满嘅开心果碎,食落去真系劲满足又唔会太甜🤤🧀🧀🧀🧀+0.5📌 肉松怪兽波呢款都好好味呀!个怪兽波面头满满嘅紫菜肉松,入面仲有芝士馅🥹🥹 本身惊咁多肉松会食太干,但因为佢面头有啲沙律酱所以食落啱啱🤤 就算佢俾咗好多配料 但食落唔会太腻太咸,个个食完都话好食🤤🧀🧀🧀🧀+0.5📌 陨石脏脏包朱古力控嘅我见到面头铺满晒朱古力酱和朱古力波波碎,已经决定要买食佢😂虽然食到只手污糟晒😂 但系钟意食朱古
所以就买咗一大堆面包翻去充饥几日😂😂
呢个麻糬QQ球真系劲钟意🥹
佢size仲要系大大粒👍🏻
📌 肉松怪兽波
📌 陨石脏脏包
朱古力控嘅我见到面头铺满晒朱古力酱和朱古力波波碎,已经决定要买食佢😂虽然食到只手污糟晒😂 但系钟意食朱古力嘅真系要试吓🤤
📌开心果同榛子糯米糍
佢嘅糯米糍都好好食🤤
榛子糯米糍入面有劲多榛子粒,食落味道好似金莎咁,开心果糯米糍入边好多开心果碎,而且糯米皮唔会厚,食落口真系啖啖都系馅,同埋唔会太甜👍🏻
🧀🧀🧀🧀
📍 荃锦中心2楼186-187号舖
#食乜cheese #香港美食 #香港旅游 #荃湾美食 #美食 #饮品 #甜品 #面包 #hkfoodies #香港好去处 #港女 #打卡 #港女日常 #照骗 #荃湾必食 #餐厅 #荃湾好去处 #荃湾美食地图