(非会员)
2009-12-23 17 浏览
有一日去西贡, 行下行下见肚饿咁arm 见到呢间专卖 pizza 既舖头,见到个义大利人心谂意大利人整 pizza 应该唔会太差, 于是抱住一试既心态试下佢既 pizza, 点知....竟然比 pizza hut 仲好味!佢有两种 pizza 底选择, 可以选择细件($2x~3x) 或者想饱既话就食大件(劲大!!) ($3x), 然后佢有张menu 比你自由加面头既配料, 每样好似加 $5 到, 配料好似有 mushroom, pepperoni, sausage, pineapple... 等等, 我only 加左呢几样+大底初时以为预先整定既饼底一定唔会好, 点知一咬落去, 口感so good, crunchy 底加香软既面包既感觉超正~ 面包咸度 / 甜度配合得非常好, 好过pizza hut 既松厚批 (呢个批我次次都食),d 香草几新鲜, 面头果层薄薄地既tomato 汁同 d 配料好match, 唔会好似某d 舖头咁好似净系食紧蕃茄汁咁 (又酸得滞), 今次呢个好有层次感..临走果阵时见到几个老外拎左个 大size 既 (有 17" mon咁大) 走左话要开 party,呢
见到个义大利人心谂意大利人整 pizza 应该唔会太差,

呢间都几多外国人帮衬 (真系识食ar~)

2009-11-26
  • bigger size pizza