2023-10-21 57 浏览
平时食嘢唔系好食得辣,但系间唔中都会想食d辣嘢。今次就拣左食呢间川菜,呢道飘香毛血旺一放上台就超级香,香辣嘅气味非常诱人,又唔会好刺鼻。毛血旺嘅主角当然系鸭血,口感嫩滑,而且辣度适中,够晒入味。其他配菜有芽菜、青瓜、午餐肉、毛肚等都唔错。青瓜爽脆清甜,又能解腻。除左主菜外,我地亦有叫左几道小食,当然唔少得嘅就系红糖糍粑。金黄色嘅糍粑炸到外脆内软,每一旧都炸得啱啱好,沾上红糖就更加好味。 食辣嘢亦唔少得叫嘢饮解辣,我地叫左杯欲望酸梅,黎到先知超级大杯,份量绝对足够,酸酸甜甜好适合解辣。除咗酸梅汤之后都好推荐呢个热情和梳打,一样系酸酸甜甜,但就多咗"气"喺度,好解渴解辣。👍🏼👍🏼👍🏼