2023-06-09
讲真依头真系比较少嚟行街睇嘢,不过老友记话有啲嘢做要嚟依头行下咁当然无问题👌。不过唔嚟开真系唔知原来依头有咁多民间小店,仲要好有惊喜🤩。冬阴功海鲜汤起初谂住通常叫餐食份量都唔会多得去边,真系估唔到第一惊喜就出现😳,上枱个汤热辣辣出哂烟,个锅真系一啲都唔细,份量唔少都唔止,里面啲海鲜🦞仲要唔止一两旧🤩。饮落真系一啲都无偷工减料,除咗份量十足,味道都十足十冬阴功味,有辣味得嚟唔会over ,辣辣酸酸非常开胃👍👍👍。马拉盖炒通菜通菜份量非常之多未,食落味道亦都好有泰国食到嘅feel,菜本身非常之嫩,食落唔会好老👍。碳烧鱿鱼🦑桶第一啖食落口已经瞓得出佢系真系用炭烧出嚟😋,加上本身鱿鱼筒非常新鲜,鲜味十足,原因系如果唔新鲜会食落非常之清楚😏,所以本身嘅鲜味再加炭烧嘅味道令到鱿鱼筒非常惹味👍。炸虾饼炸虾饼炸得金黄松脆,我落嘅时候不单止脆口仲出哂烟😍,香口得来亦都有虾味,再点埋个甜酸汁简直配合得天衣无缝👍。虾头膏炒饭除咗份量非常足够之外,食落嘅时候都会食到虾膏嘅味道😋,材料亦都非常之足够👍。椰青泰式咸柠七食泰国嘢点少得有泰国feel嘅饮品配搭一下。
不过唔嚟开真系唔知原来依头有咁多民间小店,仲要好有惊喜🤩。
冬阴功海鲜汤
马拉盖炒通菜
碳烧鱿鱼🦑桶
炸虾饼
虾头膏炒饭
椰青
泰式咸柠七
食泰国嘢点少得有泰国feel嘅饮品配搭一下。