2021-11-25 41 浏览
之前喺铜锣湾时代广场试过呢一间餐厅经已觉得佢好有水准!今日去太古城行街先发现原来呢度都有😍今晚餐饭有着落啦!就嚟圣诞节 有好多圣诞嘅布置好开心🥳入边嘅环境就开放式 每张枱嘅空间都好大好舒服☺️呢度嘅点餐方法系先去counter点餐 点完之后店员会俾个感应器你 帮有嘢食嘅时候个感应器会跟就可以去攞啦!•烤牛肉蛋包饭🥚🍛•-净系睇卖相已经流晒口水 个份量仲有几大!一界开只蛋就分别系两边包住啲饭 蛋汁非常滑溜 再配埋酱汁烤肉牛肉一齐食 口感松软之余仲好惹味!🤤•烧酱油黑毛猪白切肉配生菜大酱🐽•-到我最爱嘅白切肉啦!呢个可以话系韩国菜嘅经典菜式之!用芝麻叶或者爽口生菜包住大大嚿入晒味嘅白切肉 再配埋蒜头同大酱等等嘅配料一齐食 口感丰富得嚟又互补长短 唔会太腻!👍🏻•柑橘有骨炸鸡 🍗•-食韩国嘢又点可以冇炸鸡呢!😏我哋今次就叫咗酸酸甜甜嘅柑橘酱汁 酱汁均匀包住成只炸鸡 食落有小清新之余 炸鸡仲好入味好Juice!!!!🤤•士多啤梨红桑子梳打🍹•-食咗咁多野最好就系配返杯清新爽口嘅梳打!呢杯用咗两种都好Flash嘅生果 唔会太甜之余仲好清新 可以解到油腻感!•济州鲜奶绿茶🍵•-另外忍唔住仲叫多咗杯鲜

就嚟圣诞节 有好多圣诞嘅布置好开心🥳

入边嘅环境就开放式 每张枱嘅空间都好大好舒服☺️

•烤牛肉蛋包饭🥚🍛•
净系睇卖相已经流晒口水 个份量仲有几大!

•烧酱油黑毛猪白切肉配生菜大酱🐽•
到我最爱嘅白切肉啦!呢个可以话系韩国菜嘅经典菜式之!

•柑橘有骨炸鸡 🍗•
食韩国嘢又点可以冇炸鸡呢!😏

•士多啤梨红桑子梳打🍹•
食咗咁多野最好就系配返杯清新爽口嘅梳打!

•济州鲜奶绿茶🍵•
另外忍唔住仲叫多咗杯鲜奶绿茶🙈
茶底香浓重仲带少少甘味 唔系𠮶啲罐头绿茶!而且配埋鲜奶口感幼滑仲好香!重点系唔会太甜 反而有好浓郁嘅茶香味!

•烤朱古力棉花糖🍨•
呢款招牌甜品点可以唔试!
用消化病做底面头再po相一粒粒软绵绵嘅棉花糖 再将朱古力酱涂喺面 然后拎去烤

出嚟就会有一层薄薄嘅焦香棉花糖 咬落去烟韧同丰富嘅口感集于一身!好出色阿😍🤤
总括嚟讲餐厅环境同装修都系一流 而且食物重要高质得来又有创意!赞!
  • 烧酱油黑毛猪白切肉配大酱生菜
  • 烤朱古力棉花糖