2020-12-23 746 浏览
约会好友提前庆祝圣诞节,DIONYSUS嘅环境及气氛最适合不过,踏入餐厅已经充满住圣诞气氛😻而且食物质素又够高,令人有兴奋嘅感觉🥳我哋真系无拣错👍🏻🔶法式香蒜猪髀仔配牛肝菌汁三只有手心咁大嘅香煎猪髀仔配上薯蓉蔬菜,轻轻用刀已经好容易切开猪髀仔咬落猪髀够鲜甜,就算唔点汁已经够晒味👍🏻从未食过咁腍嘅猪髀仔😋而且牛肝菌汁拌薯蓉最适合不过🔶烟花女大虾意大利粉颜色鲜艳,大虾切成一口大小尺寸,一口大虾粒加上惹味肉碎粒,再配上鲜蕃茄汁加少少香辣,令胃口大开😋惹味无比每个set lunch都跟餐汤或烟三文鱼凯撒沙律,仲有一杯餐饮!🔸甘笋忌廉浓汤(餐汤)质地较竭,味道清甜,入口顺滑,而且仲有少少甘笋粒,有啲咬口👍🏻呢个餐汤真系唔错😌🔸烟三文鱼凯撒沙律新鲜沙律菜配上一口大小烟三文鱼,再加上精致摆碟,真系好吸引😍少少一碟开胃沙律做得好出色👍🏻🔸牛奶朱古力(冻)打咗一层泡沫,牛奶比例较多,占咗四分三杯,朱古力味唔太浓,甜味适中🔸泡沫咖啡(热)厚厚一层泡沫,入口幼滑我欣赏呢间餐厅咖啡糖,用上原粒蔗糖,带出咖啡香味😚
而且食物质素又够高,令人有兴奋嘅感觉🥳我哋真系无拣错👍🏻

🔶法式香蒜猪髀仔配牛肝菌汁

🔶烟花女大虾意大利粉

烟花女大虾意大利粉

🔸甘笋忌廉浓汤(餐汤)
甘笋忌廉浓汤

🔸烟三文鱼凯撒沙律
烟三文鱼凯撒沙律

🔸牛奶朱古力(冻)
牛奶朱古力(冻)

🔸泡沫咖啡(热)
泡沫咖啡(热)

厚厚一层泡沫,入口幼滑

我欣赏呢间餐厅咖啡糖,用上原粒蔗糖,带出咖啡香味😚
甘笋忌廉浓汤
烟三文鱼凯撒沙律
牛奶朱古力(冻)
泡沫咖啡(热)