SAVVY

呢日同男友早上去咗海港城做野,Lunch想食好少少奖励一下自己,决定行下揾间特别啲既! 边行边揾下见到呢间店既门口好有型,气派十足,一开始仲以为系啲搞艺术既高级会所。好奇心推动下走去睇睇,发现原来系太子酒店既餐厅黎,有半自助餐食又唔算贵,咁当然要试试佢啦! 🧡Semi-buffet lunch($288/位)自助餐区既选择好丰富,无论系冷盘、沙律、海鲜都好足,质素亦系中上水平,呢个价黎讲,计埋餐厅环境同地区,CP值真系好高!主菜方面都有好多选择,主要系亚洲特色既菜,无论中、日、韩、泰、印既选择都有!鸡、猪、牛、鱼既选择亦都齐,总有一款啱水心~我同男友就选择咗下面两款: 🔸轻煎鲈鱼柳配薯蓉露荀薄荷汁鲈鱼煎得好靓仔,金黄表皮,鱼味足,肉唔散,出色!露荀无渣,薯蓉Creamy,正!🔸香煎猪里脊肉配西兰花烧薯烧汁肉质嫩,肉味香,大份啖啖肉,非常满足!整体黎讲成个用餐体验系好好既,环境靓,坐得舒服,食物都算高质,自助区亦选择丰富,侍应礼貌好,收碟都快,第日有机会都可以encore 下。

🧡Semi-buffet lunch($288/位)

我同男友就选择咗下面两款:

🔸轻煎鲈鱼柳配薯蓉露荀薄荷汁

🔸香煎猪里脊肉配西兰花烧薯烧汁
肉质嫩,肉味香,大份啖啖肉,非常满足!