2022-11-07 69 浏览
今日同事last day,我地一班放工就黎佐熺会馆同佢farewell,一大班人食到好开心。👅熺会馆足料鸡吞翅原只大大既鸡煲出黎既汤鲜黄色,黄油鸡啲油脂渗晒落香,成个汤都劲香,鸡上面就系一大梳鱼翅,仲有啲多籽系顶添,摆得好靓,啲鱼翅配呢个汤非常入味,好好食,汤底仲有杞子大葱呢啲香料,成个汤好正!🥟熺会炸黑松露饺呢个炸饺一上枱好快就被我地清晒,炸到好脆好好食,饺子馅好满,皮又薄,黑松露味渗晒出黎,正!👍🏻桂花蚌鲜甜既桂花蚌好大只,超抵食,食到好鲜甜好新鲜,口感爽脆,吸收埋鸡汤精华,不得了!🥟熺会馆四宝饺每款饺有两粒,差唔多一次过试晒呢度既饺,好正,我最钟意系鱼皮饺,好足料真系用鱼皮整既饺,果皮烟烟韧韧,啲馅都捞佐好多鱼肉,成只好香鱼味,好正!🦑冰火鱿鱼冻食既鱿鱼用上辣椒去整,酱汁辣辣地,鱿鱼又冻,烟韧既鱿鱼口感好好,好惹味好开胃!
👅熺会馆足料鸡吞翅
🥟熺会炸黑松露饺