2021-03-06
Carbone,想试好耐喇,特登book位嘅时候要求左sofa seating 🛋,四个女仔坐啱晒👯♀️👯♀️.餐厅嘅vibes唔错,虽然灯光昏暗,不过感觉好热闹🥳.一坐低,佢哋首先就会系一旧好大嘅芝士切出嚟俾你食,芝士几正🧀.Appetiser叫左carpaccio ,佢系生牛肉🥩加上蘑菇🍄同香料,另一个appetiser 叫左octopus🐙,两个appetiser都好食😋.Pasta叫左spicy rigatoni vodka ,本身对呢个pasta期望最大,不过出嚟同期望有少少落差😞,通粉嘅口感系唔错嘅,不过调味就同想像中嘅有少少出入,辣🌶嘅味道过重,抢咗其他味道,感觉有啲似俄罗斯🇷🇺菜嘅味道.Main叫左ribeye Diana🥩,炭烧味好香,不过每片肉切得略嫌厚左一啲,所以食落有啲韧,同埋使到只手好攰🍴🥴.最后甜品叫咗tiramisu,同一般食开嘅味道好唔同,有玉桂味同埋其他香料味,呢个就反而唔系好啱我口味🤭
餐厅嘅vibes唔错,虽然灯光昏暗,不过感觉好热闹🥳