2024-02-23
🌹气氛一流西餐💕同老公两个出开观塘,行过见呢间西餐好多人食,气氛环境都好好,难得二人世界,一于食个靓靓西餐🌹餐厅除左情侣外,都有好多家庭聚会,仲有提供BB凳,岩哂3岁以下既BB。我地今次叫左一个前菜同两个主食。🥢香煎半熟吞拿鱼车厘茄沙律(配青柠青瓜薄荷汁)前菜卖相岩哂打卡,半熟吞拿鱼粉嫩嘅颜色加上车厘茄及青柠青瓜薄荷汁,视觉上劲满足。而味道中规中矩,唔算突出。🥢卡邦尼薄饼卡邦尼薄饼上面有鹌鹑蛋,比较特别,薄饼的芝士味浓郁,加上烟肉的咸香味,十分够味。但美中不足的地方就是芝士未能做到拉丝嘅效果,较为失望。🥢昋煎照烧汁橙鲷鱼柳(烤蔬菜,芝麻油烤粟米)整餐饭最好食的就系鲷鱼柳,鲷鱼柳外皮香脆可口,配上鲷鱼柳肉质细腻,口感一流。再加上味道浓郁嘅照烧汁,绝对系必食之选。呢间餐厅环境一流,不过食物份量偏少,比较配合情侣或家庭聚会,一大班人倾住计慢慢食。
我地今次叫左一个前菜同两个主食。
🥢香煎半熟吞拿鱼车厘茄沙律(配青柠青瓜薄荷汁)
🥢卡邦尼薄饼
🥢昋煎照烧汁橙鲷鱼柳(烤蔬菜,芝麻油烤粟米)