2024-09-18
喺港岛上班嘅朋友订咗呢一间餐厅,讲出订座号码之后,职员好大反应同朋友讲:「打咗好多次俾你都冇人听!」朋友表示返工听唔到电话,职员继续大声:「send埋讯息俾你架!」朋友唯有再表示返工睇唔到电话。其实有唔少一返工就失联的工种,放工后黎得呢间餐厅都系为了饮返杯放松,已经又攰又饿仲要有呢个接待方式,真系无言。原来系想打电话俾朋友确认留枱。「咁而家仲有冇位?」我唯有问。职员一指三人吧枱。(迫,真系迫。重要另外一张四人枱由我地6:50入座到9:00走都系冇人)好啦讲返食物,部分热门入门的食物打了交叉,最让我出奇的是连高汤玉子烧都冇,玉子烧要的材料,其他菜式都会用到,例如高汤,酱油,盐,糖,鸡蛋,点解会冇呢?最重要的串扬,即串炸,我地点了牛、茄子(没有味道)、鸡肉紫苏芝士等等基本,加上串烧,牛舌(有啲韧,咬唔开)、鸡肉(就是普通鸡肉,略干不多汁)等等,全部都没有让人印象深刻的地方,炸池鱼的鱼骨尖而硬,最后系要好似食大条鱼咁起d肉出黎食。而最重要的是!价钱!$33一串的牛串炸只有拇指咁大,茄子$29等等,基本上是约$30一串一口大小的材料。串炸本来就是一口大小,但重点是食物味道真的很普通,最好吃的是
串炸本来就是一口大小,但重点是食物味道真的很普通,最好吃的是炙烧魔鬼鱼干(我们追加了一份),和大阪炒面(但份量也是偏少)。
人均接近$400一位。
补充:其他员工其实相当友善,只是其中一位欠缺了待客之道,但由于味道普通,价格高,座位欠舒适,加上呢个价钱有更多更好的选择,一加一减之下,给予普通以下的评价。