2020-01-11 462 浏览
今日夜晚黎到大尾笃嘅Jack’s食晚饭。环境几好,几有情调。佢嘅座位系室外位置,但大部分都有上盖遮住嘅,凉凉地坐几好㗎!而且佢仲有live band添,个主唱仲唱得好好听!听讲佢逢星期五、六晚都会喺度唱歌一入到餐厅,发现佢嘅dinner set比之前平左,做紧特价,咁我地就梗系叫特价餐啦。个餐包左汤、沙律、主菜、餐饮同甜品。餐汤有得拣龙虾汤或罗宋汤。两款汤都几好味,唔会太咸或太淡,但系份量就少左啲,汤碗一半都冇。至于沙律就加左芝麻酱,正正常常,冇咩特别。之后就到上主菜喇。我地3个人,叫左一个香煎猪柳、一个羊鞍、同一个牛柳。羊鞍系3个主菜入面最好嘅。份量好多,有成3件羊鞍。又煮得几入味,但系又唔会太稣,而且几juicy同软身,确系唔错。另外,个薯蓉都好creamy,配搭羊鞍几好。猪柳质素普通,虽然煎到唔干身,但感觉同茶餐厅猪扒差唔多,唔值咁贵。牛柳嘅份量算大,而且好厚身。即使叫左7成熟,但仍然唔硬,而且好juicy。但系牛柳就煮得唔够入味,俾个sauce嘅味掩盖哂。至于餐饮,友人就话热咖啡好香浓 ,唔太苦,十分出色!最后就上甜品喇。个甜品系自家制嘅cheesecake,好好味,真系要赞下

至于沙律就加左芝麻酱,正正常常,冇咩特别。

至于餐饮,友人就话热咖啡好香浓 ,唔太苦,十分出色!

最后就上甜品喇。个甜品系自家制嘅cheesecake,好好味,真系要赞下!个cheesecake好松软(我个人prefer松软嘅cheesecake多过实身嘅),上面有马利饼碎,唔会太甜,唔会溜。我食完之后仲想叫多一个!

总括嚟讲,食物ok,店员都好nice,成个用餐体验唔错