2024-02-07
今晚出街食饭,去咗食西餐。餐厅有室内和户外露天座位,室内环境宁静,气氛不错。坐低后,店员就送上餐前饮品。🔸餐前饮品我唔系好识饮酒,但我觉得呢杯饮品容易入口,有菠萝、热情果和伏特加,散发水果香,轻轻的甜带少少酸味,味道不错。叫咗几个塔帕斯做下酒菜。🔸海胆拖罗蓉海胆清甜,拖罗蓉软滑挞皮香甜脆口。🔸烟熏鹌鹑髀烟熏味很香,鹌鹑脾干中保留油分。🔸辣肉肠炸薯饼辣肉肠酸酸辣辣,酸瓜爽脆。另外叫咗牛扒薯条套餐,可以无限添加薯条。🔸炭烧美国极佳级西冷牛扒(250克)牛扒拣咗五成熟,牛扒外表已熟,核心保留少少血色,肉味都几浓。🔸薯条有3款酱汁选择,平时会点黑松露蛋黄酱和茄汁食薯条。今次我觉得辣味蛋黄酱特别啲,有啲川辣味。薯条粗身,外表酥脆。食完主菜,都系要嗌返个甜品。🔸手工制作法式千层蛋糕蛋糕一层班戟,一层焦糖忌廉,味道都唔会太甜,而且蛋糕够挺身唔易散。🔸Rose Fizz玫瑰花香味劲浓郁,士多啤梨荔枝味道甜甜地,调得好。🔸Baby Sangria橙、柠檬、清柠、士多啤梨集于一身,果味较多。临走时见到门口有个情人节二人晚餐餐牌,女士俾提示,男士识做啦😏!
坐低后,店员就送上餐前饮品。 🔸餐前饮品
我唔系好识饮酒,但我觉得呢杯饮品容易入口,有菠萝、热情果和伏特加,散发水果香,轻轻的甜带少少酸味,味道不错。 叫咗几个塔帕斯做下酒菜。 🔸海胆拖罗蓉
海胆清甜,拖罗蓉软滑挞皮香甜脆口。 🔸烟熏鹌鹑髀
烟熏味很香,鹌鹑脾干中保留油分。 🔸辣肉肠炸薯饼
辣肉肠酸酸辣辣,酸瓜爽脆。 另外叫咗牛扒薯条套餐,可以无限添加薯条。 🔸炭烧美国极佳级西冷牛扒(250克)
牛扒拣咗五成熟,牛扒外表已熟,核心保留少少血色,肉味都几浓。 🔸薯条
有3款酱汁选择,平时会点黑松露蛋黄酱和茄汁食薯条。今次我觉得辣味蛋黄酱特别啲,有啲川辣味。薯条粗身,外表酥脆。 食完主菜,都系要嗌返个 甜品。 🔸手工制作法式千层蛋糕
蛋糕一层班戟,一层焦糖忌廉,味道都唔会太甜,而且蛋糕够挺身唔易散。 🔸Rose Fizz
玫瑰花香味劲浓郁,士多啤梨荔枝味道甜甜地,调得好。 🔸Baby Sangria
橙、柠檬、清柠、士多啤梨集于一身,果味较多。 临走时见到门口有个情人节二人晚餐餐牌,女士俾提示,男士识做啦😏!