2023-06-13
最近上网睇先知道原来苏妈开左间酒吧,呢日见星期五,所以就约埋朋友一齐嚟。两间铺头都喺埋一齐,苏妈个边就可以食晚饭,比较光,So Bar呢边灯光较暗,比较有气氛,就可以饮酒,听歌,呢日我地就主要系食小食同埋饮野。酱油渍红虾($108):一向都知红虾系比较贵同高级,呢度嘅红虾真系好有水准,肉质不但非常嫩滑和爽口,而且鲜甜无比,香浓的虾味,非常推介,再配上生鸡蛋和三文鱼子,三文鱼子一啲都唔腥,生鸡蛋蛋味香浓又够滑,令整个配搭更加升华。泰式海鲜拼盘($188) 鱿鱼,扇贝,青口,虾及生蚝,每款有两只。最钟意就系扇贝大大只,佷厚肉及鲜甜虾已去壳,亦很鲜甜,肉质爽口弹牙生蚝系美国的Totten Inlet,有海水味,唔腥,好味饮品方面,见cocktail选择又多又特别,一于试一试,Ciao($128)呢杯系芫荽cocktail!本身已经好钟意芫荽,芫荽味好清新,估唔到同酒咁夹,别有一番风味,芫荽味又不会过浓,调配平衡刚刚好,而且卖相都好靓。朋友点了Chocolate Sour($128),酒精味相对较浓,颜色有三层好靓,面头有棉花糖点缀非常特别,棉花糖甜甜的。唔知系唔系星期五嘅关系,餐厅有注场歌手
酱油渍红虾($108):
最钟意就系扇贝大大只,佷厚肉及鲜甜
虾已去壳,亦很鲜甜,肉质爽口弹牙
生蚝系美国的Totten Inlet,有海水味,唔腥,好味
唔知系唔系星期五嘅关系,餐厅有注场歌手唱歌,气氛很好,而且仲可以点歌添,呢度环境和气氛都好好,渡过了愉快的星期五。