2020-07-08
由门面都可以见到餐厅装修好靓好精致,完全有日式居酒屋嘅韵味,店面宽敞,和式餐厅气氛浓厚。店舖采用QR code落单方式,页面简洁清晰,操作顺利。我哋点左一个极上二人餐,有前菜、刺身、寿司、烧物,锅物、甜品、仲有两杯饮品,超级抵食。最先到嘅系牛舌麻辣火锅,卖相方面,以麻辣来讲佢嘅汤底算清淡,但点知食落就又几惊喜,麻辣味呛喉,但系又辣得好过瘾,牛舌好嫩好入面,锅仲配有大量野菜、豆卜菇类、一份水晶粉、半份乌冬,份量好多。前菜系冷蕃茄忌廉芝士野菜沙律,番茄有质感而且有Juice,忌廉芝士就好滑好香浓嘅奶味,以沙律菜就每一块都好新鲜,系爽脆清新嘅感觉。刺身拼盘有六款指定嘅刺身,普遍刺身嘅水准都唔错,起码食得出系好新鲜,融雪嘅处理做得好好,最令我感到惊讶嘅系希灵鱼子,可以清晰见到啲鱼子粒粒分明饱满,食落口质感爽脆,渗出黎嘅汁都有一阵阵鱼香鲜味,系一个几新奇嘅体验。 烧物有一份烧沙白大砚同埋盐烧黄花鱼, 沙白每一只都好饱满好多汁,淡淡都有好香嘅鲜味,而黄花鱼虽然系烧嘅,但系肉质仲系好柔嫩,烧鱼皮脆肉滑,加埋柠檬汁嘅衬托味道更加突出,鲜味十足。寿司就冇乜特别,饭嘅质感唔会太硬,寿司醋嘅份量都恰到好处,
店舖采用QR code落单方式,页面简洁清晰,操作顺利。
寿司就冇乜特别,饭嘅质感唔会太硬,寿司醋嘅份量都恰到好处,玉子蛋香厚嫩,芥末八爪鱼新鲜烟韧,味道唔错。
二人餐仲有一份甜品,最特别嘅系奶冻,食咗好耐都唔知佢系乜嘢,但系就有一阵阵香浓嘅奶味,仲有生忌廉嘅香味,而质感就好似豆腐咁滑,配搭埋有酒味嘅红豆酱,整体感觉互相配搭得唔错,甜而不腻。
饮品叫咗一杯青苹果小子,一杯柏图玉露,两杯都系梳打作为底,水果味道唔算话好特别,但系都几好味几清新,更重要嘅系,两杯嘅装饰都好靓,未饮见到已经好开心。
整体而言,间餐厅嘅环境气氛都唔错, 侍应嘅服务态度都好好,而且上菜速度都好快,每样嘅嘢食都系新鲜热辣咁样送到去枱面上面,成餐食得都好满意。
而且可以见到餐厅好贴心,主动为客人提供可以放置口罩嘅纸袋,好贴心好温暖,呢间餐厅比我嘅感觉真系几好,值得一试,而且性价比都好高。