2024-05-16 413 浏览
今日嚟到荃湾大鸿辉食一间烤鱼,一去到门口,气氛非常之好,有live Band,而且五光十色,环境设计有种70年代的感觉,令到我都忍唔住四周围影相。餐厅主要食烤鱼以及串烧,当等待嘢食嘅时候,亦可望住枱中间欣赏live Band,真系一个又有气氛又好享受环境嘅餐厅。😊😊➡️招牌香辣烤鱼(江团鱼)$328一想到菜非常之大条,而且有好多辣椒,开头我仲惊过啦,但食落去辣到啱啱好,辣味啱啱带出到鱼嘅味而又唔会掩盖,而且呜呜呜呜那个,我都鱼皮脆口,又不会炸过火而令到鱼肉变干。乳酪食落去啖啖肉,而且骨好少,非常之滑同嫩口,烤鱼唔会越滚越辣而食唔到,两个人食一条已经够饱。😋烤鱼内亦有不少配菜,包括花生苗,莲藕等。增添不少配搭。➡️当然我哋亦要试试串烧,叫了四款🍢黄喉小串(五串)$28一叫就有五串,而且好少见到有依款黄喉串烧,所以试一试,烧完之后好脆口,唔会韧🤗🍢脆骨腩串$18一串一旧脆骨腩,当中是无骨,烧到非常之脆口,而且亦会有油分渗出嚟,好香好味🍢鸡腿青椒小串$18一串有鸡腿以及青椒,将青椒烧后加埋鸡腿食用令到味道更加增添复杂🍢羊架$38羊架烧得非常之好,中间有微微嘅红色,唔会话过熟已搞到肉质太硬,而且羊

➡️招牌香辣烤鱼(江团鱼)$328

➡️当然我哋亦要试试串烧,叫了四款
🍢黄喉小串(五串)$28
🍢脆骨腩串$18
🍢鸡腿青椒小串$18
🍢羊架$38
羊架烧得非常之好,中间有微微嘅红色,唔会话过熟已搞到肉质太硬,而且羊肉亦有阵阵嘅臊味,超级好味。😋

➡️最后又食烤鱼以及串烧当然要叫杯啤酒$68
阵阵嘅麦味,令我平时不是常饮啤酒都觉得非常易入口
➡️亦叫左一杯超级水果茶 $45
水果茶入边有好多生果,而且唔会加好多糖水而令到好甜,令到食咗咁多烧烤嘢可以解热😆

整体嚟讲,依间烤鱼餐厅唔似传统嘅餐厅环境,可以一路听歌,一路食嘢,而且四周光线亦都令到整个环境更有气氛,适合一班朋友嚟一齐玩乐😆