2022-09-23 128 浏览
一直都有留意到Flames呢间餐厅,装修同环境都好靓❤️但几间分店我都唔算好就脚,今次Flames系观塘鸿图道新开多左一间分店,地点超方便,餐厅地方阔落,环境优雅气氛好好,就算情侣或者一大班朋友聚会都好适合㗎!。。🔘Carbonara Pizza | $158评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: Pizza应该系餐厅嘅热门选择之一,见到每一枱都会叫pizza。我哋就拣左比较少见同特别嘅Carbonara Pizza🤤配料用上意式烟肉同几款唔同嘅芝士,最特别系每一片pizza都会加入一只鹌鹑蛋,咸咸地又有啲蛋汁,食落都几正❤️。。🔘Crab Meat Penne | $138评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 超级Creamy同足料嘅一个长通粉🤤用巴马臣芝士同蕃茄煮成忌廉汁,再加入大量嘅蟹肉,味道好香但又唔会非常浓味。Penne Pasta份量都一样好多,每一啖都食到满满既蟹肉同忌廉汁🤤🤤🤤。。🔘FFC | $78评分: 🌕🌕🌕🌗🌑评语: 呢款FFC系一份香辣炸鸡,外皮炸得非常香脆,但鸡肉仍然好juicy,配埋辣酱食真系非常惹味,辣味唔算好劲,就算唔太食到辣既朋友都食到😜。。🔘Rainbow Milkshake

Carbonara Pizza

🔘FFC | $78
评分: 🌕🌕🌕🌗🌑

🔘Rainbow Milkshake
评分: 🌕🌕🌕🌗🌑
评语: 其实系一杯云尼拿Milkshake,上面再洒左少少彩虹🌈朱古力粒粒。中规中矩,唔会话太过甜,行到热坐低饮杯都几爽🫢

🔻观塘、牛头角、鲗鱼涌、红磡都有分店
🔻环境气氛真系一流❤️
推介指数: ⭐⭐⭐️⭐