L'AMOUR

2020-12-12 86 浏览
餐厅名一般都🉑️以表达出餐厅嘅菜系同宗旨。一间名为《L'AMOUR》嘅餐厅,好明显就系一间希望带浪漫气氛俾客人嘅法国餐厅 🇫🇷非常适合去庆祝特别嘅节日❤️2⃣️个人点咗一个套餐 (包括头盘、是日餐汤、主菜及甜品) 同另加一份意粉🍝再配埋2⃣️杯带🈶️份子料理元素嘅cocktail🍸🧉Rose (粉红色) : 刺穿泡泡后拌匀,饮得到🈶️西柚味同🈶️玫红嘅香气🌹🍹Dream (绿色) : 甜甜嘅青苹果味🍏非常易入口。🦀 头盘选择咗自家制蟹饼配柠檬忌廉汁 ,蟹饼炸🉐️外跪内软,蟹饼沾上香滑柠檬忌廉汁,真系食唔停口👄🌽 是日餐汤系法式粟米汤 ,香滑粟米浓汤,配上炸粟米,口感非常特别。🐮主菜拣咗传统法式鹅肝牛柳 。香脆鹅肝配上牛柳,感觉非常🈵️足😌海胆扁意粉系将海胆一齐炒之后再舖上肥美嘅加拿大海胆刺身🤩意粉调味偏淡,咁就更加能带出海胆嘅咸鲜味🤤呢款名为「美女与野兽」嘅甜品又系另一带🈶️分子料理元素嘅菜式。将红豆莲蓉饼做成一朶玫瑰花🌹之后再配合烟熏效果,加强视觉上嘅效果👀

Rose

🍹Dream (绿色) : 甜甜嘅青苹果味🍏非常易入口。

Dream

自家制蟹饼配柠檬忌廉汁