2023-04-13
寻日系小小的庆祝日💕第一次来到Rosewood酒店地下嘅BluHouse,好钟意呢度嘅气氛好Chill,环境空间够大,唔使同隔离啲人坐得好近,服务亦都几好~食物方面,叫左比较多人推荐嘅几款款式:头盘嘅八爪鱼沙律、Margarita pizza、Lasagna千层面、烧猪腩肉~八爪鱼有赵口但又够软熟,配埋调配过嘅橄榄油汁一齐食,送酒一流👍🏻薄饼唔系薄身果种饼底是厚的,但热辣辣好松软,一样很好味~😋Lasagna 里面好足料,芝士同埋肉酱配搭非常好,而且份量好大份,真系邪恶嘅美味~🙊烧猪腩肉几有惊喜,皮好脆肉好嫩,不过得两块皮如果多少少就好了~旁边的炒薯仔都好好味,好香嘅香草味~👍🏻甜品有好多选择,最后叫咗朱古力泡芙,出边𠮶层系黑朱古力酱唔会好甜,里面包着一啲好浓嘅吉士忌廉,唔错~👍🏻不过如果忌廉可以软滑多少少更加好,唔知系咪可能雪得耐咗~呢度嘅食物份量都比较多,我地两个人食呢几个真系超非饱了~期待下次去再试试其他的菜式😋
薄饼唔系薄身果种饼底是厚的,但热辣辣好松软,一样很好味~😋