餐厅: 虎鐵鐵板燒
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-12-30 84 浏览
☺️今次到我带我闺蜜姊妹去做冬!铜锣湾都系我哋必定约去揾食之地,俾我揾到间唔错嘅铁板烧,我哋两个都钟意食铁板烧!所以我就拣咗呢间 #虎铁 !听闻佢啲南非鲍鱼劲大只又弹牙!!真系要试过究竟先得🥰▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🥩Autumn Delights🥗莲湖沙律菜: 莲芋/羽衣甘蓝/沙律菜配上沙律醋食大餐之前更加开胃😍🦀蟹肉茶碗蒸:蒸蛋加咗蟹肉蘑菇,日式嘅蒸发令到啲蛋劲滑溜!又有蟹肉嘅鲜甜!唔错!🐟香煎银鳕鱼虎虾配蟹膏汁,虎虾非常弹牙,配埋蟹膏鲜甜味一流!银鳕鱼翼煎到非常脆口!☺️鲍鱼南非孔雀鲍鱼配海苔蟹肉汁,非常弹牙嘅鲍鱼配上鲜味十足嘅海苔蟹肉汁,简直绝配!🪿鹅肝鱼子酱多士,鹅肝劲肥美,再加脆卜卜嘅多士,美食绝配!🥩A5和牛薄烧配上香煎野菜,再加上蒜片,另外亦有松露黑醋汁同竹炭盐配合和牛一齐食,咸味刚刚好,黑醋汁亦可以令到黄牛太油腻,仲有配埋番薯南瓜翠玉瓜甜味足够解油!🍲面豉汤,法式碗装面豉汤好有仪式感!🍚蟹肉炒饭如果唔够饱呢个蟹肉饭一定要食埋佢,超好味!🍮疏乎厘雪糕,有几款雪糕可以自己同店员讲,疏乎厘亦好软熟,唔错嘅结尾!😍整体气氛非常和暖,倾偈谈心唔错嘅餐厅!上菜速度亦都好快,唔会等

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🥩Autumn Delights

🥗莲湖沙律菜: 莲芋/羽衣甘蓝/沙律菜配上沙律醋
食大餐之前更加开胃😍

🪿鹅肝鱼子酱多士,鹅肝劲肥美,再加脆卜卜嘅多士,美食绝配!

🍲面豉汤,法式碗装面豉汤好有仪式感!

🍚蟹肉炒饭如果唔够饱呢个蟹肉饭一定要食埋佢,超好味!

🍮疏乎厘雪糕,有几款雪糕可以自己同店员讲
,疏乎厘亦好软熟,唔错嘅结尾!

😍整体气氛非常和暖,倾偈谈心唔错嘅餐厅!上菜速度亦都好快,唔会等得太耐时间刚刚好!
推荐👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

🥩Autumn Delights