2024-06-14 206 浏览
今日屋企人话带我去「香江花月」打边炉餐厅位于铜锣湾利舞台广场未去之前都觉得一定系正嘢嚟 😋果然不出我所料,一去到就俾成间餐厅惊艳到!超级有气派!啲座位全部都劲阔落,餐厅中间仲要有架古董味十足嘅车系度!啲嘢食都非常吸引,有好多特色汤底可以拣我哋拣咗「日本牛乳玫瑰锅」,真系有朵玫瑰系度!打卡一流!我哋仲叫咗好多火锅配料:伊比利亚黑豚嫩肩胛:因为屋企人唔食牛肉,我哋拣咗呢款「伊比利亚黑豚嫩肩胛」,伊比利亚黑毛猪算系猪入面和牛嘅级数,肥美得嚟肉味浓郁,呢款嫩肩胛更系不可多得好食嘅部份,我梗系要渌多两片 👍🏻即炸响铃卷、皇帝菜、自家制鱼皮饺:响铃脆得嚟唔会好油腻,渌三秒拎起,连埋啲汤汁一齐食,打边炉必点!七色丸:七色丸系七只唔同颜色嘅手打丸,每粒都爽口弹牙 👍🏻白鳝片:屋企人至爱!白萝卜件:连萝卜件都要切成花,睇得出餐厅真系好用心做好每个细节!酸梅汤:比之前饮过嘅都好饮!今餐所有嘢都非常满意,多谢屋企人推介 👍🏻
今日屋企人话带我去「香江花月」打边炉

餐厅位于铜锣湾利舞台广场

未去之前都觉得一定系正嘢嚟 😋

果然不出我所料,一去到就俾成间餐厅惊艳到!超级有气派!

啲座位全部都劲阔落,餐厅中间仲要有架古董味十足嘅车系度!

啲嘢食都非常吸引,有好多特色汤底可以拣

我哋拣咗「日本牛乳玫瑰锅」,真系有朵玫瑰系度!打卡一流!

我哋仲叫咗好多火锅配料:

七色丸:七色丸系七只唔同颜色嘅手打丸,每粒都爽口弹牙 👍🏻

白鳝片:屋企人至爱!

酸梅汤:比之前饮过嘅都好饮!

今餐所有嘢都非常满意,多谢屋企人推介 👍🏻