2016-12-20
ocio系我之前间唔中都会去的餐厅,不过由从铜锣湾分店结业之后,都有一排冇去。今次系我第一次去旺角分店,都抱住好高嘅期望去,果然冇令我失望。价钱好合理,一个set有前菜,主食,甜品同饮品。前菜简左汤,味道好浓郁,真系有好多碎碎嘅蘑菇系入面,仲有啲香草味。份量都好多,好有饱足感。唯有美中不足块面包唔脆,系软绵绵个只。之后主菜简左菠菜千层面,劲正中间系千层面,有大量芝士舖满千层面,热腾腾拉开啲芝士,劲正。除左芝士之外,仲有啲忌廉夹系千层面中,同菠菜一齐食,好香又好浓郁。因为有大量芝士,所以好有饱足感。因为有两个人食,所以我地另外叫左个鸡扒窝夫早餐。呢个都好出色。粗薯条,煎得岩岩好嘅太阳蛋,加上好多汁嘅鸡扒最出色系鸡扒,好多汁,多汁到切个阵哔左啲汁出黎。虽然系鸡胸,但一啲都唔干,啲皮又脆卜卜,加埋个汁令人更加开胃。跟餐有个甜品,今日个甜品系紫薯奶冻。奶冻本身个紫薯味唔系太突出,都几香滑,下面有真嘅紫薯粒粒,所以系口感同味道上都搭够唔少。隔离有炼奶可以,如果唔够味可以加,不过我觉得唔加仲好味。食到甜品已经好饱啦。呢个热香饼好松软,唔同平时嘅热香饼。岩岩整好热腾腾,加上雪糕同忌廉,一冻一热,好正
今次系我第一次去旺角分店,都抱住好高嘅期望去,果然冇令我失望。 价钱好合理,一个set有前菜,主食, 甜品同饮品。 前菜简左汤,味道好浓郁,真系有好多碎碎嘅蘑菇系入面,仲有啲香草味。份量都好多,好有饱足感。唯有美中不足块面包唔脆,系软绵绵个只。 之后主菜简左菠菜千层面,劲正中间系千层面,有大量芝士舖满千层面,热腾腾拉开啲芝士,劲正。除左芝士之外,仲有啲忌廉夹系千层面中,同菠菜一齐食,好香又好浓郁。因为有大量芝士,所以好有饱足感。 因为有两个人食,所以我地另外叫左个鸡扒窝夫早餐。呢个都好出色。粗薯条,煎得岩岩好嘅太阳蛋,加上好多汁嘅鸡扒最出色系鸡扒,好多汁,多汁到切个阵哔左啲汁出黎。虽然系鸡胸,但一啲都唔干,啲皮又脆卜卜,加埋个汁令人更加开胃。 跟餐有个 甜品,今日个甜品系紫薯奶冻。奶冻本身个紫薯味唔系太突出,都几香滑,下面有真嘅紫薯粒粒,所以系口感同味道上都搭够唔少。隔离有炼奶可以,如果唔够味可以加,不过我觉得唔加仲好味。 食到 甜品已经好饱啦。呢个热香饼好松软,唔同平时嘅热香饼。岩岩整好热腾腾,加上雪糕同忌廉,一冻一热,好正。隔离仲有蜂蜜可以淋上面,不过我觉得已经够甜,所以就冇落。 其实我觉得我地叫太多野啦,因为份量真系好多。不过因为系一次过落晒,所以都食晒。