2018-06-06 120 浏览
今日去佐敦食饭,好好彩迫到架车,咁就去附近嘅呢间餐厅试下。入到去有个人唱歌,我被安排左坐卡位,见到台台都食蚝,我都忍唔住试下。平时食得太多蚝又或者蚝唔新鲜,我都会好快疴,我好醒咁叫左4只试下!先叫左2只法国Gillardeau 再问下有无边只蚝唔会咁咸,店员介绍左纽西兰石蚝,呢只蚝唔系menu上,好啦,你介绍我都试下~纽西兰石蚝坚第一次试,估唔到呢间野嘅蚝都几新鲜,个店员仲介绍得唔错添。因为只蚝真系唔太咸,又爽又鲜,之后食只gillardeau即时无咁好味,虽然都好正又creamy。真系餐厅不可貌相😂,原来食蚝唔一定要去酒店食先可信~间餐厅食蚝买一打送一支酒,我见到有2张台真系只食一打蚝同饮支酒就算,夸张。我另外仲叫左澳洲肉眼扒同蚬肉意粉,2个都唔错。最后我好想赞佢地嘅staff,个个都劲有礼貌,好有诚意~ 今餐饭食得好愉快