餐厅: 茶木‧台式休閒餐廳 (黃埔天地)
资讯:

2019-01-30 380 浏览
今晚好想食面,但系又唔想食车仔面/米线/云吞面果类,突然就瘾起发作想食台湾既手作面,专登搭车出黄埔食茶木🤣礼拜日晚排队排咗一阵🙈 我叫咗猪软骨面,男友叫左半筋半腩牛肚面两个面嘅汤底都好浓郁,我嘅猪软骨炆得好淋又入味😍 面质弹牙,配啲芫茜仲香😋男友嘅牛筋,牛腩同白红萝卜都炆得好淋,牛肚唔韧, 汤底有好香浓嘅牛味😃 面都同样弹牙因为谂住之后去买糖水所以费事叫小食食到咁饱,不过其实一碗面既份量都够😀 茶木系我地间唔中就想去既餐厅黎,会继续支持😁
茶木系我地间唔中就想去既餐厅黎,会继续支持😁
猪软骨面
半筋半腩牛肚面