2024-07-04 1040 浏览
朋友带路,话好多人帮衬,令我满怀期望嚟试吓,点知失望而回🥲▫️五香肉丁 煎鸡柳面▫️肉丁和鸡柳嘅份量好多,感觉差唔多系一罐肉丁嘅份量,非常有诚意。但系,冇谂过店舖会将整罐肉丁嘅汁都倒入面内,令到汤底好油好红,大大扣分。个人宁愿汤底系味精粉,都好过成碗红油。至于鸡柳,相信有用葱蒜腌制过,但系味道不突出。▫️沙嗲牛肉通粉▫️沙嗲汁几好味,唔算好浓郁个款,冇乜食到花生香,牛肉份量十足,但对比10年前感觉味道已经差好远,通粉份量都算多,我谂下次会叫其他嘢食。▫️酥炸猪扒▫️似系台式猪扒,炸到好干身,柴皮肉,有点硬,水准大不如前。▫️奶茶红豆冰▫️成餐饭最有惊喜就系呢杯奶茶红豆冰。但系茶味唔够,略嫌过甜,建议嗌少甜。虽然今次有啲失望,但系事后睇返OpenRice好多人赞好,估计会再俾多次机会,下次会试吓捞丁,炸鸡扒。P.S. 熟食市场嘅旧式茶档竟然用QR code落单,肯与时并进嘅店舖抵赞👍🏻
朋友带路,话好多人帮衬,令我满怀期望嚟试吓,点知失望而回🥲

▫️五香肉丁 煎鸡柳面▫️

▫️沙嗲牛肉通粉▫️

▫️酥炸猪扒▫️
似系台式猪扒,炸到好干身,柴皮肉,有点硬,水准大不如前。

▫️奶茶红豆冰▫️