2021-06-15 79 浏览
🍽茶墨 • 𝑇𝑒𝑎 𝐵𝑟𝑢𝑠ℎ▫️泼墨风茶饮店,几惊喜佢系用麻糬而唔系珍珠😍旁边有位可以坐底慢慢饮,唔洗怕要不停除口罩咁唔方便~见到收银隔离嘅公仔,俾钱都俾得特别开心🤟🏻▪️麻糬芝麻乌龙鲜奶茶($𝟹𝟿, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)拎到嘅时候觉得𝙳泼墨效果好靓,绝对系俾你拎嚟打咭🤣搞匀之后饮,我觉得好似食紧芝麻汤丸,不过系奶茶底唔系姜汤底,芝麻味道好重,饮完好饱~麻糬好好咬,实不相瞒我仲系一个粉团控🤣▪️焦糖芝士玫瑰茉莉花茶($𝟹𝟻 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶) 呢杯野饮个名写嘅所有材料都饮得到,平时嗌玫瑰嘅野饮都唔太饮得到玫瑰味,通常都系表面有啲玫瑰花做装饰咁,但呢杯饮得出所以几𝚜𝚞𝚙𝚛𝚒𝚜𝚎。成杯野饮都饮得好舒服,几清新,唔错。饮到最尾得返焦糖芝士就觉得焦糖嘅甜味突出过芝士嘅咸味,个人口味嚟讲觉得冇焦糖会更好饮,不过焦糖芝士应该都系佢哋嘅特色嚟~
🍽茶墨 • 𝑇𝑒𝑎 𝐵𝑟𝑢𝑠ℎ
▫️
泼墨风茶饮店,几惊喜佢系用麻糬而唔系珍珠😍
旁边有位可以坐底慢慢饮,唔洗怕要不停除口罩咁唔方便~
见到收银隔离嘅公仔,俾钱都俾得特别开心🤟🏻

麻糬芝麻乌龙鲜奶茶

拎到嘅时候觉得𝙳泼墨效果好靓,绝对系俾你拎嚟打咭🤣
麻糬好好咬,实不相瞒我仲系一个粉团控🤣

焦糖芝士玫瑰茉莉花茶

2021-06-13