2022-06-20 222 浏览
泰菜有时无啦啦想食嘅,揾食时,见佢座位唔太迫,就入去试下啦!食泰国嘢我箹系得2个选择,1.就炒金边粉2.海南鸡饭,今次选择海南鸡饭先,亦可以试到间铺到得唔得。个汤真系唔错,好有正宗泰式老火汤鸡汤嘅感觉,但个鸡饭就...个鸡都仲算合格,虽然唔够滑,免强有鸡味嘅,但个油饭就油唔油,饭唔够爽身,林而淡。但如果为左个汤,我就唔会再黎。叫左个下午茶,即细嘅柚子沙律,味道尚可以,唔太辣,柚子大大旧,juicy嘅,有鸡丝都新鲜,不过不失。叫左个椰青沙冰,佢一出先比一杯黎,心念,个椰青呢...原来佢话唔够装比多杯我地,但败毕于咁大杯就系太多水,好淡,反而唔咁多水,个椰青沙冰应该几好,而家太多水,又唔冰淡,甜味被沟淡了,可惜。总结一句,价钱合理,但水准一般,有其他选择的话,应该不会再来了。