2022-03-14 598 浏览
𝑹𝒆𝒔𝒕 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 𝑮𝒊𝒏 唞唞 ☕️📍西九龙文化区🌅______________________________西九文化区本身氛围已经好够chill😌而野餐胜地艺术公园旁边有间好raw嘅水泥文青咖啡店,店外长期都排队,原因系落单嘅客人可以拣自己心水嘅茶同埋咖啡豆,甚至连杯都可以选择😍超级tailor-made👍🏻加上店内灯光主要用室外嘅自然光,黄昏时直情有可以望住闪闪嘅太阳落山,好有感觉🔆而且夜晚,店舖仲系一间酒吧….够哂特别加上员工们都着上扎染工作服,真系有种返朴归真天然嘅感觉,好特别🤍☕️𝐌𝐢𝐬𝐬 𝐋𝐢𝐨𝐧𝐧🍵🦁评分:8.5/10𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞 (京都一保堂,几世之昔)好浓厚嘅抹茶,唔会苦但带有少少甘香同涩嘅茶味,好滑好易入口,好好饮,配埋自己拣嘅杯,好满意😋𝐂𝐚𝐩𝐩𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐨 (𝐍𝐮𝐭𝐭𝐲)好香好浓嘅啡味,带少少偏可可味嘅感觉,入口好滑,饮完个口都留住个阵咖啡味,好味,太细杯了🤣𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐂𝐚𝐤𝐞好香芝士味,好滑好牛奶🥛味,质地结实但又唔会干身,好湿润👍🏻👍🏻回头率: 78% ❤️环境舒适,茶同啡都好好味,店舖本身有室内同室外座位,吹住海风饮住啡,真系有种令人
𝑹𝒆𝒔𝒕 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 𝑮𝒊𝒏 唞唞 ☕️📍西九龙文化区🌅

而且夜晚,店舖仲系一间酒吧….够哂特别

☕️𝐌𝐢𝐬𝐬 𝐋𝐢𝐨𝐧𝐧🍵🦁评分:8.5/10

𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞 (京都一保堂,几世之昔)

𝐂𝐚𝐩𝐩𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐨 (𝐍𝐮𝐭𝐭𝐲)

𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐂𝐚𝐤𝐞

回头率: 78% ❤️
环境舒适,茶同啡都好好味,店舖本身有室内同室外座位,吹住海风饮住啡,真系有种令人想放空唞唞嘅感觉☕️😌

📍 唞唞
西九文化区艺术公园地下GF-04号舖