2016-11-28 964 浏览
呀dee成日都周围食海南鸡,今日又黎到尖东试下呢间好时,佢曾经因为小店结业而引起传媒关注,但是后黎系尖东永安中心重开,梗系黎试下喇。我地两个人六点几黎到都唔洗等位就有,坐底后其实都好多野拣,难得黎到梗系试海南鸡喇。海南鸡之前都介绍过,所以唔啰嗦再介绍,主要介绍呢间野。佢呢到最出名就系食沙爹咖哩,当然我地唔嗌佢招牌而嗌海南鸡就有欠公允,不过都照写下,因为dee都系介绍食野啫。我地两个人嗌左个马拉盏通菜同海南鸡饭,佢地成日话既落单冇礼貌可能咁好彩我冇见识到,因为我落单系咁问会唔会好辣,店员都耐心答。马拉盏通菜 40元觉得佢好入味,但是偏太油同咸,但是捞饭一流海南鸡饭 48元其实我见都好多人嗌,海南鸡饭唔够三分钟就上枱。梗系试下,同平时外面一样,一个油饭、鸡同汤。个汤真系好麻麻 饮完得个咸字 同埋有椰菜丝我见到好多食家都介绍佢个油饭,讲真真系几正,加埋佢个甜豉油简直一流,同埋佢个饭都几大碗,2个人都够食鸡就比较一般,唔算入味,但系胜在份量够,加埋佢个姜蓉就岩晒我重口味。下次有机会dee一定要去试下食咖哩!

海南鸡之前都介绍过,所以唔啰嗦再介绍,主要介绍呢间野。

马拉盏通菜 40元
马拉盏通菜
觉得佢好入味,但是偏太油同咸,但是捞饭一流

海南鸡饭 48元
海南鸡饭
个汤真系好麻麻 饮完得个咸字 同埋有椰菜丝

下次有机会dee一定要去试下食咖哩!
马拉盏通菜