2008-11-02
一向对麻布茶房都几有好感,过往几年,都觉得佢地无论服务及食物水准都不错,不过去完美丽华商场分店,我谂短期内都唔会去喇!今晚同朋友一行3人去吃饭,由于有一友人未到,故先叫了一客"XXXXX海鲜烧乌龙面"(个名太长,唔记得喇)同埋两个小食食住等,呢个面都几贵,要$79.8,若果好食,贵D都OK啦!点知个面整得都几"求其",内里的海鲜显得有点缺水,但最弊系:餐牌上写这个食品做"极品",OH!认真极品!叫咗呢个面的同时,也叫了:一客芝麻冷波菜:这个味道还可以啦!不过芝麻汁稍"杰"。焗什菌豚肉:呢个等咗成20分钟,嚟到见到个造型,真系唔得,份量很少,最离谱系话明焗什菌,但系D菇系冻嘅,我跟住摸吓个锡纸底,只系微暖,我同个waitress讲个菇唔热㖞,佢剩系应我一句"哦",道歉都无声,算啦!隔咗一阵,见到佢拎番碟菇俾我地,今次好够热喇!因为见到佢冒烟,相信是替我们炒番热,不过佢地只系好"求其"咁摆番落个锡纸度,D肉丝干晒,咁嘅食物质素,真系枉为著名日本食店。本来我地谂住等齐人再叫多D嘢食,最后我地食完呢几样嘢就走喇!但系埋单都要成差不多$150,超唔抵食!友人话食这几样食物时,觉得D食物煮得唔够H
叫咗呢个面的同时,也叫了:
一客芝麻冷波菜:这个味道还可以啦!不过芝麻汁稍"杰"。
友人话食这几样食物时,觉得D食物煮得唔够Heart,我都几同意!