2021-11-30 333 浏览
上年同一时间来这里,叫左同一批食物,本来满心期望,好可惜,今年水准却劲下降,碟头又细哂。其实坐低时见到冇乜客都知出事。首先叫左孖宝之一的蒸开边虾,哇,点解缩哂水!真系难为个厨师,可以用咁好刀功,片到啲咁细嘅细虾米仔,垫底嘅粉丝又碎淫淫,成碟食哂都唔知食左啲乜落肚。孖宝其二系蒸海上鲜,条䲝鱼仔系普通街市$30货色,但反而同旧年一样,虽然冇惊喜但亦冇乜唔同。个另外叫的海鲜豆腐汤就明显「渣」左好多,冇嚟鱼鲜味或豆腐味。唯一仍然算好食系个外加的鲜墨鱼。餐厅长期有一枱煲烟客打趸大声吹水,又嘈又臭。两个人一共食左近五旧水,旧年都差唔多,但今次觉得好唔抵,冇下次了!bye bye
2021-11-30