2022-05-22 1831 浏览
今日去南华体育会约咗朋友打波,打完波成班朋友话不如去食嘢,发觉原来南华体育会对面有间中餐厅,叫做南华阁中菜厅,估唔到,竟然发现点心水准不错,虾饺皮薄多汁,萝卜丝酥饼就食得多啦,黑椒黄牛酥你食过未👍👍👍,未食过你真系要来试吓,超好味,另外我哋嗌咗碟油菜,连个西兰花灼菜我好有心思,我问一问啲员工,灼菜啲汤系什么,有个部长跟我说,这个是浓郁的虾汤浸西兰花,环境舒服,我男朋友仲话下次带佢班朋友再来,有个经理买来介绍俾我,这里招牌汤,生磨杏汁猪肺汤,可惜晏昼我们没有意欲去饮汤,但听过经理介绍话好好饮,所以下次我会来试试这个杏汁猪肺汤,顺便试吓晚饭啲小菜好唔好味,下次好味再同妈妈过来搞生日会。好味好味
再来

银杏腐竹浸西兰花