2012-07-08 1327 浏览
我以前一直系大宅门常客, 听闻听说已经喺观塘一间新酒店内重新开业, 咁啱妈妈话今晚想去apm行下, 于是我就建议去试下大宅门! 餐厅位于鸿图道观塘帝盛酒店, 原来系同之前湾仔间酒店同属远东发展, 地方唔算难揾, 对面系东X游总部, 同丽港城好近下, 行去观塘地铁同apm约8-10分钟餐厅环境唔错, 最惊喜系原来请返唐师傅返嚟坐阵, 唐师傅仲有同我地倾计, 问下我地意见 ^^' 我最钟意比意见! 今晚我地点咗4𩠌一汤加炒饭, 全部水准之作, 尤其例汤沙参玉竹㷛生鱼, 我本身唔好鱼, 怕腥, 但汤一D都唔腥而且好清甜, 见到系用足料去㷛一个例汤, 另外百里香烤焗虎虾, 玫瑰露鸡同姜米蛋白炒红米(饭)都好正! 虽然好饱不过都要试下个甜品, 我推介生磨杏仁茶, 唔太甜, 味道啱啱好, 又赞~ 新张期内晚饭有八折添, 哈哈! 爸妈好满意, 下次家庭聚餐有著落!

• 例汤
  • 百里香烤焗虎虾