2008-06-30
小弟食评绝不偏私, 好的赞, 差的稍为提点~自成仔记由隔离细舖搬黎现在大舖后, 都去过几次, 不过都半年前, 物价未飞涨果阵帮衬.今日有假期, 行街路经此铺, 就再去一去~环境光猛干净, 唔介意搭枱的话一定有位, 坐入面就凉d.呢间只卖几样平常野, 牛肉, 鲮鱼球,炸酱等, $12有交易; 云吞就$15; 河,面,米同价, 双拼就$18, 豆浆就$2(叫一碗就可叫一杯). 另外有生牛肉, 生云吞外卖, 冬天用黎打边炉就一流~叫左碗云吞河及豆浆, 平心而论, 云吞比以前细粒左, 幸好都见到半粒虾, 名符其实鲜虾云吞; 豆浆我嫌唔够冻, 但整体ok~以大埔区黎讲, 呢间云吞面都系数一数二的好, 连豆浆$17仍算系合理价格, 始终物价飞涨($13→$14→$15), 生意真系唔易做呢! 若果未嫌饱, 隔离有两间卖包子舖头, 分别卖中包, 西包, 一样好食! 食埋实够饱!
环境光猛干净, 唔介意搭枱的话一定有位, 坐入面就凉d.