2019-07-02
今日约咗朋友系尖沙咀行街,嚟到呢一间特色嘅餐厅,装修单调得来不失优雅服务员亲切有礼,好快就安排左个卡位俾我哋就坐。花心从来都唔系男人嘅专利呀,尤其系对住食物嘅时候呢。所以我哋选择咗呢一个拼盘,巴马火腿片系我嘅最爱,味道香而浓,但系吾会油腻,如果配上哈密瓜,简直系我梦想中嘅味道。三文鱼芝士卷,上面嘅蟹子作点缀,份外细心,三文鱼味浓,里面嘅芝士,啱晒我呢一个芝士控呀。仲有就系虾牛油果法包多士,个多士脆卜卜,上面嘅牛油果味,香飘飘,而且配上虾嘅鲜味,果然系好夹。明太子白汁鲜尤意粉,一向都钟意明太子嘅香味,估唔到呢度都可以煮到个明太子意粉咁好食,明太子有少少辣,但系依然系我接受到嘅范围,意粉虽然份量少左啲,但系味道胜在够晒先,而且鱿鱼嘅份量好多,果然系恰到好处。西冷牛扒,好浓厚嘅牛肉味,而且肉质扎实,我选择嘅系五成熟,里面依然鲜嫩,而且口味浓厚,解冻足够时间,完全唔会再有血水,入口鲜嫩,果然系有水准。
花心从来都唔系男人嘅专利呀,尤其系对住食物嘅时候呢。