2016-11-22 827 浏览
由佢开业至今,因为唔同O既理由,我一共食过好几次,多数都系饮茶如果要用二分法,问我呢度好唔好,我会话:差!无论晚市定系茶市,绝大部份O既楼面,见到你举手都唔理你,话知你手拎住张点心咭O系空中舞龙有几次,我自己拎埋张咭去揾佢地,楼面望到我,即刻回避我O既眼神,调头走.......我又唔系蛇妖.... 佢地会理我,就系落单O既时候 (当然亦要等佢地大发慈悲,记得要留意客人有无order)讲到追单,我O系呢度追单O既经验多过晒我O系其他地方O既经验佢地落单,一系落错,一系无落无一次例外!等左四个字都未有野食,又坐O系房,你最好预左无咩人会行入黎 (除左一个最近入职O既女人),要自己行出去揾人问「我几时有野食」然后要玩一次眼神对对踫,对到,你又够guts行过去迫佢理你,咁你就可以追单有一次,我一个钟入面追单追左4次,头3次d人都话会帮你跟,跟黎跟去都无人话我知原来无入单,一直到第四个人讲我知,我地都走啰,就取消未黎O既几样野仲有一样系佢地先做到O既...O系第二度,你有飞,飞上有号码,叫到O个个号码你就知道到你入座,表示你可以入去食野O系呢度,你有张飞,飞上有号码,叫到个号码表示你要同佢地解释

如果要用二分法,问我呢度好唔好,我会话:差!

佢地落单,一系落错,一系无落

无一次例外!

仲有一样系佢地先做到O既...

O系呢度,你有张飞,飞上有号码,叫到个号码表示你要同佢地解释你要台、系咪搭台

有人见到我拎住飞,飞上有门口职员写O既台号,同埋一张点心纸,会问:你做咩架?

佢地有四条队,1至2人台分两条队,P系搭台,E系唔搭台,我地拎E飞,一开始就排「唔搭台」O既队,叫到我地,行埋去,佢问:搭台架?

我话唔答,佢就大叫入去,话比人知我唔搭台,叫我等阵,佢跟住继续叫号

叫到我地又唔入得去坐,都系生平第一次

然后佢终于叫我入去,带位O既姨姨话:「搭台呀」,我又重复一次答案,出面O个位同佢又隔空大叫「....搭台....!#!$@#!   佢唔搭台呀.... @@%#$....」

(唔系粗口,只系我净系听得明其他O个几个字)

至于野食,特别点名肠粉(D皮真系太粉... 又林)同埋炸虾卷(唔好比个名厄左,唔系一只虾炸架,系一条长过指甲少少O既虾毛外面包住林左O既粉皮... 难食)

P.S「服务」O个一粒星,送比新黎O个位姐姐