2012-03-24
系呢间餐厅楼上住 , 由三年前搬来的第一天就来呢度食野 , 还记得第一次确系有些惊喜 , 最印象深刻是 [ 铁板海鲜炒饭 ] 和 [ 石头锅饭 ] , 反而门口大大张海报介绍的芝士拉面我冇打算试 , 这间餐厅另一个吸引我的因是没有加一 , 所以开头都一个月去左两三次 , 但后来发觉它 [ 得 ] 既食物只有个三两样 , 其他 [ 唔得 ] 既就真系好唔得 , 所以几年来都系去左几次 , 今日因为赶住做野 , 就系楼下快快趣搞掂 ~朋友照旧叫左个 [ 石锅牛肉饭 ] , 呢样算店中比较有水准的食物 , 牛肉几香 , 配料有椰菜 , 海带 , 红萝卜丝 , 还有一只未熟的蛋 , 俾你同 d 饭掳匀来食 , 不过饭焦就欠奉 我就叫左个 [ 黑椒牛扒饭 ] , 睇相片都脱到好普通 , 只有椰菜伴碟 , 黑椒汁同牛扒都无咩得特别, 即系唔系唔好食 , 但又唔特别好食 特别一提的是 : 如果你在下午茶时间帮衬 , 以上的饭可以平五元 , 餐饮都有好多款 , 我比较喜欢的是珍珠咖啡和金桔柠蜜 ~综合来说 , 这间餐厅的食物没有惊喜 , 有些甚至不会再叫 , 水准很参差 ; 而服务方面亦是我不想去的
综合来说 , 这间餐厅的食物没有惊喜 , 有些甚至不会再叫 , 水准很参差 ; 而服务方面亦是我不想去的原因 , 态度不是很差 ,
但你叫他们时总是慢吞吞 , 而且冇厘笑容 ~