2019-01-20
夜晚嚟到the wave,系地下夹完公仔,玩够就上一层,嚟呢间「泰妹」食好嘢我哋叫咗个火山包,落单嘅时候店员提醒我哋制作需时,要等耐啲点知其实佢同其他嘢食差唔多时间上,唔差太远农夫包中间挖空,中间嘅包搽上香蒜同牛油,放系一边可以沾咖哩嚟食满到泻嘅黄咖哩好香,入面有蛋花,酱汁椰汁味浓,带微甜,食唔停口入面嘅炸软壳蟹好脆,炸得热辣份量好大好多,蟹肉连蟹脚有四大件,包身亦都好厚,可以索哂咖哩汁有呢个爆浆嘅火山包,真系可以捞好多碗饭因为我哋叫嘅嘢食够$200,所以店员问我哋要唔要加$1食呢个牛油鸡翼好抵咁加咗,牛油鸡翼炸香,个皮炸到好似红烧咁,入面嘅鸡肉嫩滑juicy串烧拼盘有猪牛鸡各两串,本身已经用香茅等香料腌好,加上沙嗲酱一齐食,好有街边小食嘅风味芒果糯米饭嘅芒果好新鲜,又甜饭有两种:紫色嘅紫米同绿色嘅班兰糯米饭最后淋上芒果汁同椰浆饭唔够黏,食落有啲松散,酱汁味道偏酸,如果可以甜啲会更好
我哋叫咗个火山包,落单嘅时候店员提醒我哋制作需时,要等耐啲
点知其实佢同其他嘢食差唔多时间上,唔差太远
蛋花黄咖哩软壳蟹火山包
入面嘅炸软壳蟹好脆,炸得热辣
有呢个爆浆嘅火山包,真系可以捞好多碗饭
芒果糯米饭嘅芒果好新鲜,又甜
饭有两种:紫色嘅紫米同绿色嘅班兰糯米饭
最后淋上芒果汁同椰浆
饭唔够黏,食落有啲松散,酱汁味道偏酸,如果可以甜啲会更好