2023-07-08
一直保持高质嘅日式创意卷物餐厅~🍣 同男朋友几年前已经食开古今嘅观塘同铜锣湾店 质素有保证!今次第一次试荃湾千色汇分店 食材依然都系咁新鲜 好食 推介~❤️• 七品刺身拼盘 🐟 4.4/5刺身拼盘有三文鱼、吞拿鱼、海胆、油甘鱼、剑鱼腩、带子、赤贝 睇相都知刺身极厚切 够新鲜 海胆分量够多 有3大旧 寿司舖食海胆最惊食到腥味 呢到就冇呢个问题 配埋紫菜食OK嘅 整体质素唔错• 金龙卷(三文鱼、炸虾、芝士) 🍤 4.5/5金龙卷一直系我认为古今嘅NO.1👑 三文鱼炸虾芝士再加沙律酱同紫菜 呢个配搭基本上冇得输 食三文鱼嘅朋友一定要试下~ • 辣妹(辣味吞拿鱼、炸虾、芝士)🧀 4.5/5辣妹同金龙卷唯一唔同就系上面嘅鱼变咗做辣味吞拿鱼 都系我地必叫之一 只有极轻微辣味 唔食辣嘅朋友放心叫都得 • 富士山(蟹柳、鳗鱼、牛油果、脆片)🗻 3.8/5满满嘅蟹柳堆到好似富士山咁样 主要系靠沙律酱嘅味 同蟹柳口感carry成个卷 唔错但未去到必叫• 清酒煮蚬 🍶 4.3/5有惊喜嘅清酒煮蚬 汤底落咗超级多牛油 好香牛油味 好肥LOL 蚬嘅份量唔少 冇沙 唔会甩晒壳 够肥总结:质素够稳定 乱叫都唔会中伏😚
• 七品刺身拼盘 🐟 4.4/5
• 金龙卷(三文鱼、炸虾、芝士) 🍤 4.5/5
• 辣妹(辣味吞拿鱼、炸虾、芝士)🧀 4.5/5
• 富士山(蟹柳、鳗鱼、牛油果、脆片)🗻 3.8/5
• 清酒煮蚬 🍶 4.3/5
总结:质素够稳定 乱叫都唔会中伏😚👍🏻 千色汇分店质素几好 上菜快 食材新鲜 开心满足嘅一餐 4.4/5
📍古今二
荃湾众安街68号荃湾千色汇1期3楼3013号舖