2021-03-19
今日老友请我去食竹,期待已久,一直未有机会试! 原来他是会员可以享有买一送一优惠!首先讲环境五星级日本现代和式设计!今日被安排坐吧枱见著日本厨师嘅手艺整俾我哋食鱼生寿司🍣款款都好新鲜! 绝对不会将货就价!非常新鲜精致!好似我食虾寿司佢除咗肉质弹牙之外,佢仲将虾嘅虾子放在上面!还有一款将蟹肉加蛋做成一寿司鲜味无穷👏🏻👏🏻另一推介系鲍鱼饭,鲍鱼除咗切片佢仲将鲍鱼嘅膶打汁放在饭上,鲍鱼味,非常浓郁👍🏻👍🏻今日厨师还准备了拖罗面珠位经过少少火烧之后,带有烟熏味加紫菜一齐食,超正👏🏻👏🏻👏🏻未讲海胆又是一绝,用紫菜包住海胆同埋饭一齐食,都系非常❤️❤️❤️最后最特别就系一个好似日本蛋糕师傅又话不是蛋糕因为没有落面粉去做纯粹用蛋加入带子汁焗!又一绝!今日真的非常感谢请我食饭嘅老友!可以食到咁物超所值嘅厨师发办日本料理🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
还有一款将蟹肉加蛋做成一寿司鲜味无穷👏🏻👏🏻